צריכת חלבון ובניית שריר

צריכת חלבון ובניית שריר

ספורטאיים וצריכת חלבון :

תוספי חלבון ,צורכים אותם ספורטאים מקצוענים שיש להם קוצר זמן בין סוף האימון הראשון לבין האימון השני שמתחיל אולי רק עוד 4 או 5 שעות, וצריך להכניס משהו לגוף על מנת לאושש את השרירים(בניית שריר), על מנת להכין את הגוף לקראת האימון הבא”.

בניית שריר

"סביבה בונה" :

-הגדרה :רמה אופטימלית של ההורמונים השונים כדי להתחיל תהליך של בניית שריר.

לאחר האימון נדרש לאכול כדי לאזן את הורמונים, ולהכניס את הגוף למצב של “סביבה בונה”

זאת, הואיל ובאימון עצמו נכנסנו ל-“סביבה מפרקת”. מכיוון שאבקת חלבון מי גבינה יכולה להפוך בגוף לגלוקוז (עד כ-58% לערך).

לאחר האימון מספיק לצרוך אבקת חלבון בלבד. אבקת החלבון תעלה את האינסולין באופן מספק כדי להפוך את הסביבה לסביבה בונה (3-5). אותו הדבר יקרה גם עם קוטג’, או חלב, “או אפילו בשר”.

בניית שריר –איך חלבון קשור לפעילות גופנית ולשרירים?   

כל מאמץ או גירוי גבוהים במיוחד לשריר יגרום להרס מסוים של סיבי השריר.

מידת הפירוק תלויה בעומס שיופעל על השריר במהלך האימון, בכמות האנרגיה שתעמוד לרשותו במהלך האימון (פחמימות, שומנים או במקרה הגרוע חלבונים) וברמת הכושר הגופני בה אנו נמצאים.

לאחר פעילות גופנית, הגוף ינסה לבנות מחדש את השריר שאיבד במהלך האימון. 

למי מיועד השייק?    

השייק מיועד לאנשים שמתאמנים בצורה אינטנסיבית באימוני כוח חזקים או באימוני סבולת ממושכים (יותר משעתיים). בשני המקרים חל פירוק שריר משמעותי ולכן צריך לתת לגוף חלבון בצורה זמינה בסמוך לסיום הפעילות.

השייק מיועד במיוחד לאנשים המתאמנים כמעט כל יום בעומס גבוה ושאין להם אפשרות לאכול את כל כמות החלבון היומית הדרושה לבניית השריר, או להתאושש לקראת האימון הבא.

להסתמך על חלבון להליך בניית השריר (אנבוליזם):

חלבון הוא המרכיב העיקרי בהליך בניית השריר (אנבוליזם) צריכת קלוריות מחלבון וצריכת קלוריות כוללת תקבע אם אתם אנבוליים (בונים שריר) או קטבוליים (הורסים שריר).
אם אתם צורכים הרבה קלוריות הבאות מפחמימות ושומנים בלי לאכול ולהזין את הגוף במספיק חלבון אתם יכולים לשכוח מהליך צמיחת שריר (מתחילים תהליך קטבולי)


התחיל שיחה
שוחח איתנו בוואטסאפ